предавания контакти
 
10:55
12:00
13:10
13:50
Спомен за храм

  Фолклорния събор “Цветница”
Сряда, 08 Април 2015 14:01
 

 


Общински фолклорен събор „Цветница” се провежда в град Генерал Тошево. Тази година в културната проява вземат участие рекорден брой състави и индивидуални изпълнители от общината. Групите  представят автентични добруджански ритми и обичаи, а най-малките изпълнители, са децата от детска градина „Пролет” в града. Съборът по случай красивия християнски празник Цветница се организира от Община Генерал Тошево и Народно читалище “Светлина-1941”.

Основната цел на проявата е запазване на традициите и характерните обичаи на населението от Община Генерал Тошево, както и популяризиране на културно-историческото й наследство. Във фолклорния празник, участие вземат малки и големи, но всички те изпълняват автентичните стари песни, предавани от поколение на поколение.

Фестивалът няма конкурсен характер, но това не попречи на изпълнителите да се надпяват и надиграват, на сцената в залата на Община Генерал Тошево. По време на фолклорния маратон, се наблюдаваха безупречни изпълнения и танци, съпроводени от професионални музиканти с тъпан, акордеон и гайда.

Фолклорния събор “Цветница”, гледайте в предаването „Фолклорни пътешествия” по Дестинация България.

 
 
 
 
програма