предавания контакти
 
15:40
16:50
18:00
18:35
Стъпки в пустинята
Български събор "Хайдут Генчо"
Непознатото лице

  Фолклорен конкурс - Орфеево изворче
Сряда, 26 Март 2014 13:11
 

 


Стара Загора за 14-та година стана домакин на Националния музикално фолклорен конкурс “Орфеево изворче”.
Той се проведе в дните от 21 до 23 март и събра хиляди участници. Организаторите на конкурса получиха поздравително писмо от президента на република България.
Градът оживя сред  хиляди фолклорни изпълнители, които в дните на “Орфеево изворче” можеше да се видят навсякъде.
 В конкурса се включиха над 2400  участника, като целта му е деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство да се изявят, за да запазят и обогатят българската национална култура.
 Тази година лице на “Орфеево изворче”, бе малката изгряваща 6 -  годишна звезда Диана Чаушева, която откри фолклорния конкурс и изуми всички със своя талант да пее.
Директорът на конкурса - Дочка Къшева е човекът, който през всичките 14 години от създаването на „Орфеево Изворве“ е давал всичко от себе си, за да осъществява, разширява и разпространява това прекрасно събитие.
 В “Орфеево изворче”  се включиха много талантливи изпълнители. Особено атрактивни бе участието на пет братя, които се представиха с различни български инструменти. За четвърта поредна година гостува и група от Русия, която изпълни народни песни.
 В края на конкурса се раздадоха и много награди.
Всичко това.. и още  може да гледате в предаването „Фолклорни Пътешествия“ по Дестинация България.

 
 
 
 
програма