предавания контакти
 
16:50
18:00
18:35
19:10
Български събор "Хайдут Генчо"
Непознатото лице

  Танцов фестивал Пиленце пее
Понеделник, 13 Януари 2014 12:49
 

 


Музикалният и танцов фестивал “Пиленце пее” и тази година събра много участници в Общински Културен Институт “Красно село”- гр. София. Това бе причината събитието тази година да се проведе за първи път в два дни.
Фестивала “Пиленце пее” е посветен на великата българска певица Надка Караджова, затова и една от главните задачи на организаторите е нейните песни и фолклора, който тя е създала да бъде запазен и незабравен от поколенията. Изненада бяха малките деца, които с лекота пееха и най-трудните песни на Караджова. Във фестивала взеха участие и танцови групи, ансамбли, музиканти, училища, както и професионалисти. В журито открихме Светла Караджова - дъщеря на Надка Караджова.
Светла Караджова е щастливо омъжена за Йордан Станимиров - танцьор, хореограф и педагог и освен нейн съпруг Станимиров е и организатор на фестивала.
Всичко останало от националния фестивал “Пиленце пее” и подробности около живота на незабравимата Надка Караджова, гледайте само в предаването Фолклорни Пътешествия по Дестинация България.

 
 
 
 
програма