предавания контакти
 
16:50
18:00
18:35
19:10
Български събор "Хайдут Генчо"
Непознатото лице

  ПРАЗНИК НА ЕЛЕНСКИЯ БУТ гр. Елена 2013
Четвъртък, 31 Отомври 2013 19:02
 

 


  За втора поредна година в кипрото градче Елена, се организира “ Празник на еленския бут”. Той се състоя на 26.10.2013г. на градския пазар. Организатори бяха Община Елена, Местния съвет по туризъм с подкрепата на Министерството на земеделието и храните.Водещи на програмата бяха шоуменът Димитър Рачков и актрисата от великотърновския театър Стефка Петрова.
Добрата организация и хубавото време допринесоха за стотиците гости, които не спираха да идват през целия ден. За тяхното настроение се погрижиха местни и гостуващи състави, които огласяваха площада с народни песни и танци. Празника започна с възстановка „Пърлене на прасе над трап”. На присъстващите се разсипваше пелин, за да се докоснат до истинската емоция на тази традиция.
В празника имаше и надпревара „Най-тънко и майсторски нарязан бут”, в която участваха кметовете на  Горна Оряховица, Тутракан и Каварна, а компетентно жури оценяваше майстрството им, като следеше за най - тънко нарязано и добре окрасено мезе.
Екипа се срещна с един от касапите и майстори на Еленския бут.
Повече за Празника на еленския бут и атмосферата може да гледате само в предаването “Фолклорни Пътевествия” по Дестинация БГ.
 

 
 
 
 
програма