предавания контакти
 
16:50
18:00
18:35
19:10
Български събор "Хайдут Генчо"
Непознатото лице

  Международен Фолклорен Фестивал Малешево пее и танцува- Микрево 2013
Четвъртък, 31 Отомври 2013 18:54
 

 


В село Микрево общ. Струмяни на 18,19 и 20.10.2013г. Се проведе десетото юбилейно издание на Международния Фолклорен Фестивал „Малешево пее и танцува“. Два месеца по-рано десетки ансамбли, състави и народни хорове изпращат заявки за участие.


Международния Фолклорен Фестивал в село Микрево се разразства с всяка изминала година. Заявките за участие в таз годишното издание са започнали два месеца по-рано, като първи са изявили желание фолклорна формация от Албания. Те са последвани от Сърбия, Украйна, Турция, БЮРМ и много от България. „Малешево пее и танцува“ натрупва голям престиж през годините. „Това трябва да се отстоява с инициативност и много, много труд, за да се оправдаят очакванията на хилядите гости.“ каза директорът на фестивала Снежана Стоименова.
Най-важното, което постига фестивалът е съхраняване и демонстрация на фолклорни образци от България и света, а най-вече – обединяване и приятелство между народите.

Повече за участниците и фолклорната феерия на Международния Фолклорен Фестивал „Малешево пее и танцува“- Микрево 2013' гледайте в предаването Фолклорни Пътешествия по Дестинаци БГ.
 

 
 
 
 
програма