предавания контакти
 
Дестинация България
документална поредица

Предаването, което ще ви заведе до всяко кътче на България и ще ви покаже историческите и туристически обекти на отделните български градове.
“Дестинация България” е вашият туристически гид!

Фолклорни Пътешествия
телевизионна поредица

Елате с нас на пътешествия, из най- интересните български празници, пъстри фолклорни събори и неусетно ще Ви разкрием най-съкровенните моменти от живота на нашите предци. Нека тръгнем заедно на вълнуващи и незабравими “ФОЛКЛОРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ”.

България – вчера, днес и утре
телевизионна поредица

Поредицата „Вчера днес и утре” има за основна задача да представи България и българското от дълбока древност  до днес  във всевъзможните му проявления.

Историята... с Божидар Димитров
телевизионна поредица

Едно предаване за историята. Историята такава каквато се е случила. С дискусиите и въпросите, които поражда. С оценките които дават историците неповлияни от политическата конюнктура.

Писма до утре
телевизионна поредица

ПИСМА ДО УТРЕ е биографична документална поредица, която среща зрителите с авторитетни творци, оставили ярка следа в съвременното културно (най-вече - песенно и музикално наследство) на България.

Острие: живата традиция
документален филм

Ножът! Първоначално създаден като сечиво, което да служи – изработката му се е превърнала в сложно изкуство, което олицетворява езика на времето и културата, които са го създали.

ФОЛКЛОРЪТ
телевизионна поредица

В първото издание на документалната поредица "ФОЛКЛОРЪТ" ще се потопим в тайнството на традиционната българска сватба и какви символи в сватбената обредност са били важни за предците ни.

Изкуството: тогава, сега и завинаги
документална поредица

Документалната поредица "Изкуството" проследява пътя на художниците. Техните творчески търсения преплетени с житейските им съдби се отразяват върху платното.

Спомени от миналото
исторически възстановки

България - страна с многовековна история. Един народ отстоявал своето място на историческта сцена, съхранил се във времето и пространството. Нация успяла да преодолее чуждата власт и да утвърди самостоятелното си съществуване в собствена държава.

Мастилница с пагони
документалена поредица

На българските писатели, които с оръжие в ръка защитават националната кауза, е посветена документалната поредица „Мастилница с пагони”.

Нашенското
телевизионна поредица

Нашенското - телевизионната поредица за всеки българин. Предаване за нашето и родното. За човекът и хората, за миналото и бъдещето.

Запеяли Две Планини
телевизионна поредица

Документален биографичен филм за народната певица Надка Вълчанова: един от най-лиричните гласове на пиринска Македония и дългогодишен солист в историята на ансамбъл „Пирин”.

БОЖИ ДАР
документален филм

БОЖИ ДАР е документален разказ за живота и мечтите на 16 годишната Божидара и нейните родственици, които живеят в безлюдното село Горна Рибница.

Посредници между земята и небето
документален филм

„Посредници между земята и небето“ има за цел да представи на широката аудитория на достъпен език разкази за вековните традиции в православното християнство и своеобразната роля на църковните символи, атрибути и религиозни тайнства.

Да Нарисуваш Вярата
документален филм

„Образователно-публицистичната поредица в четири части Да нарисуваш вярата акцентира само и единствено върху храмовата култура на православните християни и отношението им към иконите и иконописта. Търси се отговор на въпросите „Знаем ли какво казват иконите и как да се отнасяме към тях“.

Безсмъртното цвете
документален филм

Едно малко познато цвете, което расте в труднодостъпни пукнатини по скалите на Родопите и според преданията е родено от кръвта на Орфей, а според учените датира още преди ледниковите периоди – може да се окаже едно от безценните богатства на България.

Богатстото на билките
документален филм

По нашите земи растат едни от най-лековитите растения, а нашата цел е да ви покажем част от тях, тяхното разпространение и употреба.

Затупале тъпане
телевизионна поредица

Екипът на предаването си е поставил за цел да разказва за богатството на българския фолклор по максимално достъпен и атрактивен начин, и в същото време - да го представя на своите зрители възможно най-близо до автентичния му вид.

Зелено бъдеще: Пауловния
документален филм

Замисляли ли сте се някога, че поговорката “Да посадиш дърво, да изградиш дом и да отгледаш дете...” може би има по-дълбок смисъл...

Защо Индия
документален филм

Това е емоционален и неподправен разказ за магнетичната сила на Индия, за духа на Изтока, който е обект на интерес от все повече българи, и в същото време остава забулен в мистерия.

Брауновият газ
документален филм

Представете си автомобил, който се движи с вода... Само 3.78 литра вода и две батерии за изминаването на 1600 км. Основните принципи на новата технология са: чист въздух- чиста вода- чиста енергия- чиста храна.

Пътят на бирата
документален филм

В древността правенето на бира е било високо уважавана и ценена професия. Как се е появила бирата и нейният път до днес, ще откриете във филма “Пътят на бирата”.

Приказка за виното
документален филм

Българските вина стават все по-интересни, по-добри и предизвикват познавачите да ги опитват и следят. Вижте как новата генерация български винопроизводители ще върне България на световната винена карта.

 
програма